Bril en lenzen, waarom zou je hen combineren?

Een bril is tegenwoordig meer dan alleen een hulpmiddel. Dit stijlvolle accessoire is echter niet altijd even handig of draag je lenzen en wil je wel eens wat anders? Heb je vaak last van geïrriteerde en droge ogen? Waarom draag je dan niet af en toe eens een bril? Of waarom kies je als brildrager niet eens voor lenzen?

Dual wear, het dragen van zowel bril als lenzen, heeft namelijk tal van voordelen. Zo wordt er ook wel eens gezegd dat je met dual wear het beste van twee werelden combineert. Het gemak van een bril en de functionaliteit van lenzen.
Dual wear is uitermate handig
Het is niet altijd even makkelijk om te sporten met een bril. Een bril heeft namelijk weinig zin bij het zwemmen en is hoogst ongemakkelijk bij contactsporten, zoals karate of andere sporten zoals dansen, turnen of voetballen Door te opteren van lenzen tijdens het sporten moet je je geen zorgen maken over je bril en geeft het je bovendien een grotere bewegingsvrijheid
Wil je voor een dag of korte periode eens totaal van look wisselen? Kies dan eens voor de andere optie. Een bril kan je gezicht en natuurlijke schoonheid accentueren, terwijl het mindere kantjes kan verdoezelen. Tegenwoordig heeft een bril ook meer iets weg van een fashion statement, zo kun je er voor een avond eigenzinnig, vrolijk of juist uitdagend uitzien.
Klussen of renoveren wordt dan weer afgeraden met een bril, omdat het fijn stof jouw glazen zou kunnen beschadigen.
 In de winter wanneer je een winkeltje binnen stapt, is de kans groot dat je glazen beslaan, ondanks dat vele brilglazen van een coating voorzien zijn die dit probleem zouden voorkomen.
Bovendien kan het geen kwaad om een soort van reserve optie bij te hebben. Er moest zich maar eens een probleem voordoen met de lenzen of bril die je in en op hebt.
Gun je ogen voldoende zuurstof en rust
Lensdragers doen er goed aan om af en toe de lenzen eens om te wisselen voor een bril. Wij raden aan om ’s avonds als je thuis bent de lenzen uit te doen en de avond al brildragend door te brengen, zodat je ogen wat meer zuurstof krijgen. Door lenzen te dragen blokkeer je namelijk de toevoer van zuurstof naar je hoornvlies.
 
Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van dual wear of heb je juist nog vragen over wat dual wear allemaal inhoudt? Wil je eens een bril of lenzen proberen? Spring dan eens binnen bij ons in de winkel, onze opticiens helpen je met alle plezier verder en beantwoorden al jouw vragen!