Dé brillentrends van 2019

Opvallen is de boodschap voor alle brillendragers in 2019. Tijd om uit te pakken met tijdloze en oversized monturen in tal van verschillende in het oog springende patronen en kleuren bestaande uit allerlei verschillende unieke materialen zoals hout, steen, hoorn, …

1. Tijdloos, klassiek?
Ook voor de collecties van dit jaar inspireerden de jaren ’50 en ’60 de montuurontwerpers. De modewoorden van 2019 zijn retro en vintage. Vooral de vlinderbrillen zijn dit jaar helemaal in de mode. Zin in een op en top vrouwelijk en glamoureus montuur dat je look net dat tikkeltje meer pit geeft? Kijk dan zeker eens in de collecties van merken zoals Etnia Barcelona en Céline
 

2. Heb je nog groter?
Niet alleen de truien en jassen zijn oversized dit seizoen, maar dat geldt ook voor de brilmonturen. Alle liefhebbers van een stoere en gedurfde look kiezen resoluut voor een hoekige of ronde oversized bril. De oversized bril vindt zijn oorsprong in de vroege jaren ’80. Merken zoals Ray-Ban, Willems Eyewear en Suzy Glam halen de oversized bril vanonder het stof uit en geven er hun draai en interpretatie aan!
 

3. Rond is niet hoekig
Niet alleen de ronde oversized brillen zijn trendy in 2019, maar ook de kleinere ronde glazen. Merken zoals Theo, Oliver Peoples en Willems Eyewear spelen in op deze trend. Ideaal voor zij die kiezen voor een opvallender rond montuur zijn er tal van monturen met pittige kleuren in onze collectie!


4. Less is more
Niet alleen oversized, maar ook simpele monturen zoals de brillen van het welgekende Silhouette, maar ook Lindberg zijn niet alleen verfijnd, maar volgen ook de populaire minimalistische trend. Perfect voor brildragers die hun bril met bonte kleuren en opvallend montuur even aan de kant willen leggen.

5. Bonte kleuren en opvallende materialen
We hebben het al enkele keren aangehaald, 2019 staat in het teken van bonte patronen en levendige kleuren. Brillen bestaande uit zwart en een felle accentkleur zoals roze of met interessante marmerpatronen zijn helemaal in. Vooral de kleur rood lijkt volledig hip in 2019. Op zoek naar een montuur met felle kleuren? Neem dan zeker eens een kijkje in de collectie van Theo.
Buiten de welgekende en vertrouwde materialen zoals acetaat of polyamide en titanium is het nu ook mogelijk om te kiezen voor brillen bestaande uit hout, hoorn, steen, … Merken zoals Einstoffen pakken uit met monturen uit unieke en opvallende materialen.
 

Wil je het jaar goed beginnen met een gloednieuwe bril? Kom dan zeker eens langs in onze winkel in Tervuren. Onze ervaren medewerkers helpen je bij het kiezen van jouw opvallende retro, vintage, oversized, ronde of juist subtiele bril!