Hoe beschermen we ons best tegen UV-stralen.

Volledig UV bescherming. Elke dag.


UV-straling is steeds aanwezig. Het hele jaar door, iedere dag, zowel in de winter als in de zomer, zowel op zonnige als op bewolkte dagen. UV-straling heeft enkele positieve effecten op de mens zoals de activatie van Vitamine D productie. Helaas brengt langdurige blootstelling aan UV-licht ook enkele serieuze gezondheidsrisico's met zich mee.
De meesten van ons weten dat UV-straling de huid kan beschadigen, maar blootstelling aan UV-licht kan eveneens schadelijk zijn voor de ogen en de omliggende weefsels.
Om onze huis te beschermen dragen we zonnecrème. Zelfs planten produceren hun eigen "zonnecrème"-bestanddelen om UV-licht te absorberen, maar we hebben niet zoveel opties als het aankomt op de bescherming van onze ogen tegen schadelijk UV-licht.
Helaas kunnen we geen zonncrème aanbrengen op onze ogen. Een bril kan een zekere mate van UV-bescherming bieden, maar op dit moment bieden slechts enkele glazen volledige bescherming terwijl anderen slechts gedeeltelijk beschermen.

De belofte van Zeiss: Volledige UV-bescherming in alle heldere brillenglazen. Elke dag. De hele dag door.
Vanaf heden zet Zeiss een nieuwe standaard voor oogzorg door volledige UV-bescherming te beden in alle organische brillenglazen.
Aangezien wij enkel Zeiss glazen aanbieden, kunnen we wel zeggen dat al onze glazen vanaf heden bescherming bieden tegen UV-stralen tot 400nm, conform de standaard voor UV-bescherming zoals bepaald door de Internationale Commissie ter Bescherming tegen Niet-Ioniserende Straling (ICNIRP) en de WereldGezondheidsOrganisatie (WHO), waardoor we een stap verder gaan dan de huidige industriestandaard van 380nm.


Waarom is 400nm de betere standaard voor UV-bescherming?

Niet enkel de ogen, maar ook de omringende weefsels zijn zeer gevoelig voor UV-straling. Het is algemeen geweten dat blootstelling van de huid aan UV-straling kan leiden tot een versneld verouderingsproces van de huid, rimpels, zonnevlekken, zonnespreoten en zelfs huidkanker.
Door deze schadelijke effecten hebben wetenschappelijke en reglementerende overheden en organisatiesdie de biomedische impact van licht en straling onderzoeken, altijd geopperd voor een UV-bescherming tot 400nm. UV-stralen met kortere golflengtes hebben wel hogere energieniveaus, maar de sterkte van de UV-straling tussen 380 tot 400nm is veel intenser. Dit deel van het UV-spectrum, uitgezonden door de zon, vertegenwoordigd immers 40% van de totale hoeveelheid UV-licht die de aarde bereikt.

Dus kort samengevat: Koop je Zeiss glazen, dan ben je zeker beschermd door alle UV-stralen.