Kinderbrillen om terug naar school te gaan


Het is bijna oktober en het nieuwe schooljaar is alweer een tijdje op gang getrapt. Veel ouders waren de laatste weken druk in de weer om alle nodige schoolmaterialen aan te kopen. Pennen, stiften, potloden en mappen zijn wellicht allemaal gehaald. Maar voor sommige kinderen is er nog iets belangrijker: een goede bril.
 

De ogen van kinderen groeien razendsnel

Als ouder weet je als geen ander dat een kind erg snel groeit. Ze groeien in no-time uit hun kleren. Ook de ogen van je kind groeien snel. Hierdoor kan het zicht ook sneller veranderen. Oogafwijkingen kunnen plots de kop opsteken, waardoor je kind dingen in de klas, zoals het schoolbord, moeilijker kunnen zien.
Sommige oogafwijkingen merken kinderen vaak niet meteen. Daarom kan het een goed idee zijn om aan het begin van elk schooljaar de ogen van je kind te laten testen. Zo kun je er zeker van zijn dat je kind alles in de klas oppikt. Als blijkt dat er sprake is van een oogafwijking kan deze tijdig behandeld worden.
Zeker wanneer je kind reeds een kinderbril draagt is het aangewezen om de ogen te testen bij het begin van het schooljaar. Net omdat de ogen zo snel groeien en veranderen, heeft je kind sneller een nieuwe sterkte nodig. Als kinderen te lang met de foute kinderbril rondlopen, kunnen ze daar later  last van krijgen.
 

Het belang van de juiste kinderbril op school

Het grootste deel van de leerstof op school wordt visueel doorgegeven aan de leerlingen. Kinderen lezen informatie op het (smart)bord of in een handboek. Als dit niet optimaal lukt voor een leerling, wordt leren moeilijker en minder leuk. Een kinderbril is hiervoor de perfecte oplossing.
Vaak wordt slecht zicht niet opgemerkt of achtergehouden door kinderen. Ze denken dat het normaal is om alles van wat dichterbij te moeten bekijken, omdat ze dit al even doen. Probeer daarom als ouder ook thuis te letten op tekenen van een verminderd zicht.


 

Kinderbrillen zijn hip en trendy

De tijd van dikke brillen met jampotglazen is voorbij. Een bril is al lang niet meer iets wat enkel het zicht verbetert. Een bril is een echt modeaccessoire geworden. Kinderbrillen zijn te verkrijgen in vrijwel alle soorten, maten, vormen en kleuren. Er is voor elk kind een kinderbril die perfect bij hem of haar past. Daarnaast zijn onze kinderbrillen stevig en kunnen ze tegen een stootje. Ideaal dus om te spelen en je helemaal uit te leven.
 
Wil jij de ogen van je kind laten controleren? Of heb je interesse in een kinderbril voor je leerling thuis? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag verder.