Zo bescherm je je zonnebril op vakantie!

Op vakantie naar de zon? Vergeet zeker je zonnebril niet. In warmere klimaten is de zon feller en dus gevaarlijker dan hier in België. Neem dus een zonnebril mee die je ogen optimaal beschermt en draag er zorg voor. Op vakantie sneuvelen er helaas vaak zonnebrillen. Bescherm daarom je zonnebril goed met deze praktische tips.
 

Neem een hoesje voor je zonnebril mee

Te vaak worden zonnebrillen zonder bescherming meegenomen in de koffer of handbagage. Hierdoor krijgt je zonnebril veel stoten en is er meer kans op krassen. Je zonnebril zal minder lang meegaan en dat is natuurlijk doodzonde. Zorg ervoor dat je zonnebril een langere levensduur heeft en steek hem in een hoesje als je hem niet op hebt.
Dit kan een zacht, stoffen hoesje zijn of een hard doosje. Een hard brillendoosje beschermt beter tegen stoten, maar neemt meer plaats in beslag. Een stoffen zakje beschermt tegen krassen, maar harde stoten kunnen de bril alsnog beschadigen.
 

Dagje aan het strand? Spoel je zonnebril goed af.

Tijdens een dagje relaxen op het strand kunnen er zandkorrels en vettige vingerafdrukken op je zonnebril komen. Dat is op zich geen probleem, zolang je je bril achteraf maar goed afspoelt. Let op met wrijven als er nog zandkorrels op het glas zitten. Dit kan voor krassen op je zonnebril zorgen.
Spoel de zandkorrels van je zonnebril weg met lauw water en laat je bril eerst wat op zichzelf drogen. Voor alle zekerheid kun je na het drogen nog wat brillenspray gebruiken en je zonnebril schoonvegen met een brillendoekje. Zo is je zonnebril opnieuw helemaal proper, zonder risico op krassen.
Gebruik in geen geval zeep bij het schoonmaken van je zonnebril. Zure zeep of schoonmaakmiddelen kunnen de coating van je zonnebril beschadigen. Vermijd ook heet water, want temperatuurwisselingen kunnen je coating doen barsten.

 


 

Laat je zonnebril niet vallen

Op vakantie zul je je zonnebril misschien heel de dag op hebben. Je raakt snel aan het gevoel en het zicht van je zonnebril gewend, en het risico om hem te laten vallen wordt daardoor groter. Alledaagse bewegingen kunnen er al voor zorgen dat je zonnebril op de grond valt. Daarom kun je ervoor kiezen om een zonnebril met touwtjes te nemen. Zo hoef je je geen zorgen te maken.
Na een tijdje komen alle zonnebrillen ook wat losser te zitten, waardoor ze makkelijker van je neus vallen. Laat daarom je zonnebril regelmatig afstellen. Zo blijft hij op zichzelf al beter en steviger zitten.
 
Advies nodig over het beschermen van je zonnebril? Of wil je op vakantie schitteren met een nieuwe zonnebril? Neem dan zeker contact met ons op!