Zorgeloos op vakantie met je lenzen, denk zeker aan deze zaken!

ZORGELOOS OP VAKANTIE MET LENZEN, HIER MOET JE AAN DENKEN BIJ HET PAKKEN VAN JE KOFFERS!
We zijn ondertussen al midden augustus en de zomer loopt stilletjes aan op zijn einde. Veel van ons zijn al op vakantie geweest of ben je net als ons nu op vakantie of moet je nog gaan? Als opticien weten we als geen ander dat zon en zee al sneller voor oogontstekingen zorgen. Hier zijn dus enkele tips en tricks, en dingen waar je zeker op moet letten als je je koffers pakt.

Goed begonnen is, …


Elke reis begint met een goede voorbereiding en het pakken van de koffers.
Als je niet zeker bent over je lenzen, kan je altijd eens even binnenspringen bij je opticien. Zij kunnen je infomeren over het lensgebruik op vakantie en waar je het beste voor kan kiezen, want het ene paar lenzen is het andere niet. Zo kun je kiezen voor dag-, week- of maandlenzen en elke soort heeft zijn voor- en nadelen. De meest hygiënische oplossing zijn daglenzen, aangezien het niet altijd mogelijk is om je normale lenzen goed en zorgvuldig te verzorgen. Denk maar aan lange trektochten of safari’s. Daglenzen nemen weliswaar meer plaats in beslag dan week- of maandlenzen. Indien je voor dat soort lenzen kiest, moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat je de verzorgingsproducten zoals lenzenvloeistof mee moet nemen.

Ook al heb je besloten om alleen lenzen te dragen deze vakantie, het is toch beter om ook je bril mee te nemen. In landen zoals Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje of Portugal is het zelfs verplicht. Als er dan toch iets zou gebeuren met je lenzen, heb je sowieso je bril op zak. Je kan tijdens je vakantie ook afwisselen tussen de twee. Op die manier gun je jouw ogen ook wat rust door ‘s avonds of doorheen de dag je bril eens te dragen.

Ben je van plan om met het vliegtuig te reizen, let er dan op dat je de vloeibare verzorgingsproducten in een kleinere reisverpakking giet. Zodat je het kan meenemen in je handbagage en zonder problemen doorheen de douane kan passeren. Je kan het ook in je ingecheckte bagage steken, maar het is veiliger om ook een kleine hoeveelheid in je handbagage mee te nemen. Er moest maar eens iets gebeuren... Steek het flesje met vloeistof, je lenzendoosje of oogdruppels ook altijd in een plasticzakje, want het is al gebeurd dat ze door de cabinedruk gaan lekken. Op die manier wordt alleen de binnenkant van het zakje nat en niet je bagage.

Vliegtuig


Ga je naar een warm of zonnig gebied, vergeet dan zeker geen oogdruppels en een zonnebril mee te nemen. Een algemene tip die zelfs een niet-bril- of lensdrager zeker zal appreciëren. Door de warmere temperaturen kunnen je ogen immers droger aanvoelen en daardoor sneller ontsteken. Een zonnebril is niet alleen een leuk accessoire, maar ook van uitermate belang in de bescherming van je ogen tegen zonlicht. Let wel op, niet elke zonnebril is een goede zonnebril en dat heeft niets te maken met de kleur of vorm van je glazen. Bij het kiezen van een nieuwe zonnebril kijk je best altijd naar het label 100% UV of UV400, dat garandeert je dat je bril 100% uv-bestendig is en beschermt je ogen dus tegen de schadelijke stralingen.

Heb je nog vragen over de voorbereiding, over het reizen en vliegen met lenzen? Spring dan gerust eens binnen bij ons in de winkel of stuur een mailtje. We nemen maar al te graag de tijd om je te informeren en helpen je met het kiezen van de juiste lenzen voor jouw vakantietrip.