Jan De Belser neemt Optiek Haerens over in Herentals


  • 02/10/2020

Op 5 januari opent Optiek De Belser aan Hofkwartier 11 in Herentals, in het prestigieuze pand waar sinds 1996 Optiek Haerens gevestigd was. Jan De Belser heeft al 20 jaar ervaring in zijn optiek in Tervuren en is tevreden dat hij nu een tweede vestiging kan openen in zijn thuisstad Herentals: “Ik ben een geboren en getogen Herentalsenaar dus ik ben blij dat ik kan terugkeren naar mijn roots.”

Twee generaties opticiens, één visie

 “Ik ben 44 jaar lang elke dag met liefde en plezier gaan werken”, vertelt Rai Haerens, “Ik was heel communicatief naar mijn klanten toe en uiteraard was het atelierwerk mijn stokpaardje. Die goesting zie ik ook terug bij Jan. Ik ben heel blij dat hij terug naar Herentals komt.” “Dat is ooit anders geweest”, lacht Jan De Belser, “Ik heb vroeger bij Optiek Haerens gesolliciteerd als stagiair. Rai heeft me toen niet aangenomen omdat hij geen concurrent wilde opleiden. Ik heb altijd veel respect voor hem gehad. Voor mij is het een eer dat ik mijn tweede zaak hier kan openen want Optiek Haerens was al die jaren een huis van vertrouwen in Herentals en omgeving. We willen dan ook op hetzelfde elan verdergaan.” Rai gelooft dat er voor een lokale ondernemer 3 dingen heel belangrijk zijn buiten een goede locatie: altijd correcte informatie geven, een kwalitatief aanbod en een uitermate klantvriendelijke service.”

 

Een pand boordevol geschiedenis en met een mooie toekomst

Met die locatie zit het alvast goed. Rai Haerens startte in 1976 zijn optiek op de Grote Markt in Herentals. Twintig jaar later verhuisde hij naar het huidige pand aan het Hofkwartier. Zelf beloofde hij aan de vorige eigenaar om de authentieke charme van dit pand te behouden. En dat is ook Jan De Belser van plan: “Voor mij was het altijd al een droom om mijn eigen optiek te kunnen openen in dit gebouw. Niet alleen keer ik terug naar Herentals, waar mijn familie en vrienden wonen, maar het is en blijft één van de mooiste panden in het stadscentrum. En het ligt natuurlijk op een toplocatie waar veel passage is.”

 

Vakmanschap is meesterschap

 “Sommige klanten die een eerste keer binnenstappen hebben vaak verkeerde glazen en moeten geholpen worden”, zegt Rai Haerens, “Hoe moeilijker een slijpjob was, hoe liever ik het had. Een goede bril is ontzettend belangrijk. Je hebt maar één paar ogen en die moeten een leven lang mee. Nieuwe ogen kan je niet kopen, maar een nieuwe bril gelukkig wel.” Dat herkent ook Jan De Belser: “Vakmanschap is voor mij dé prioriteit. Ik ben zelf een gediplomeerd opticien en optometrist. Het is een beroep waarbij je veel fijn werk moet uitvoeren en ik ga een uitdaging nooit uit de weg. Ook service na verkoop en klantvriendelijkheid zijn ons handelsmerk. Voor een onderhoud of vragen kan je altijd bij ons terecht. We helpen iedereen met de glimlach.”

 

Uitgebreid en exclusief aanbod

In de nieuwe optiekzaak wordt het gekende aanbod van Optiek Haerens uitgebreid met enkele exclusieve merken zoals Fendi, Balenciaga en Linda Farrow. “Kwalitatieve merken zijn belangrijk voor een optiek”, vertelt Rai, “Opticien is niet alleen een para-medisch beroep, het esthetisch aspect is bijzonder belangrijk geworden. Een bril is een fashion item geworden. Dat is iets wat ik de voorbije 20 jaar heb zien veranderen.” “Klopt”, zegt Jan De Belser, “Ook brillen volgen de trends en de grote modemerken spelen hier graag op in. Een bril moet vooral bij je gezicht en bij je persoonlijkheid passen. Daarom is een persoonlijke aanpak zo belangrijk.” “Dat is waar”, knikt Rai Haerens, “Dat was bij mij zo en ik weet dat dat ook voor de toekomst goed zit. Wij hechten belang aan dezelfde zaken. Ik heb alle vertrouwen in Jan en ik hoop dat al mijn klanten hem dat vertrouwen ook zullen schenken.”

Deel deze vacature

Stay in touch

Openingsuren

  • MaGesloten
  • Din 9u - 12u30, 14u -18u30
  • Wo 9u - 12u30, 14u -18u30
  • Don 9u - 12u30, 14u -18u30
  • Vr9u - 12u30, 14u -18u30
  • Za 9u -18u00
  • ZoGesloten